8 leggyakoribb téma

A keserű narancs sajátos jellemzői

560
HOZZÁSZÓLÁS:

A keserű narancs (latinul Citrus aurantium L. angolul ‘sour orange’ , franciául ‘orange amére’, spanyol ‘naranja agría’) , nem meglepő, a “hagyományos” édes narancs közeli rokona, egyik változatának tekintik.

A kettő között azonban jelentős morfológiai (biológiai alaktan) különbség van a termés felépítésében, a benne található olaj mennyiségében, minőségében, valamint a növénybetegségekkel szembeni ellenálló képességében és egyéb tulajdonságaiban. narancs-c-vitmain

Amerika trópusi övezetében ismert fajta a „Braziléna”. A termés mérete és minősége alapján a legkiválóbb. Az igazi európai fajta viszont a „bergamot”

A keserű narancs sokszínű felhasználhatósága:

  • A szirmok felszínén lévő illatanyag a francia illatszeripar egyik fő alapanyaga.
  • Gyümölcsét elsősorban üdítőitalok készítésére használják.
  • A gyümölcshéjból kandírozott édesség és likőr (lásd. Curacao, Cointreau) készül.
  • Amerika trópusi övezetében ismert fajta a „Braziléna”. A termés mérete és minősége alapján a legkiválóbb. Az igazi európai fajta viszont a „bergamot”
  • Terméshéjából olajat sajtolnak, amelyet a papíripar is hasznosít.
560
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

78
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Login



Elfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!



Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]