8 leggyakoribb téma

Ezért nevezhető akár gyógyszernek is az ananász

587
HOZZÁSZÓLÁS:

Az ananász frissen készített levét a természetgyógyászok lázas betegségekben és tengeribetegségben is alkalmazzák. A karib-tengeri országokban szerelmet fokozó afrodiziákumként is tisztelik.ananász

Bromelain, az enzimcsoda

  • A bromelain tulajdonképpen háromféle fehérjeemésztő enzim keveréke, ezek a bromelain, az ananáz és az extranáz. A bromelain így a szervezet fehérjeértékesítésének egyik fontos segítője lehet.
  • Ebből következően a bromelain enzim, mint a természet egyik csodája, még további értékes tulajdonságokkal rendelkezik: gátolja a véralvadást, javítja ezáltal a véráramlást, csökkenti a vérnyomást, és hozzájárul ahhoz, hogy a véredények falának kóros felrakódásai (érelmeszesedés) visszafejlődjenek.
  • A bromelainnak gyulladáscsökkentő hatása is van, csökkenti az izmok feszülését, gátolja az izmok helyi görcsét, mint például a menstruációs görcsöket, azáltal, hogy gátolja bizonyos szöveti hormonok, így a prosztaglandin 2-es típusának a képződését.

Milyen ananászt vásároljunk?

Csak érett ananászt vásároljunk. Ez arról ismerhető fel, hogy a kemény, pikkelyszerű héja könnyen leválasztható. A zöld ananász még éretlen, a sötétebb színűek minőségileg értékesebbek.

Az ananász érzékeny gyümölcs, ezért nem szabad túlságosan hidegben tartani, és semmiképpen ne tegyük a hűtőszekrénybe.

Ezt az egzotikus, napsugár érlelte gyümölcsöt ne tartsuk szeletekre vágva akár hónapokon át is cukros szirupban, mert így vitamintartalmának akár 60%-át is elveszti, és az értékes bromelain molekulái is elbomlanak.

A friss ananászt vágjuk ujjnyi vastag karikákra, majd egyenként hámozzuk meg. Az ananász gyümölcskéssel vagy kis villával ehető, a fás belseje (a virágzati tengely) fogyasztásra nem alkalmas. Aki az ananászt szépen akarja elkészíteni, vágja hosszában négyfelé a gyümölcsöt, és távolítsa el a kemény belsejét, majd ezután hámozza meg, és ízlés szerint, kisebb darabokra aprítva tálalja.

Figyelmeztetés

Az éretlen ananász nagyon savanyú, ezért még a fogakat is károsíthatja. Különösen azok, akik gyomorhurutban szenvednek vagy fekélybetegségük van, csak az érett és kevés savat tartalmazó gyümölcsöt fogyasszák. Hasonló okból terhes anyáknak sem ajánlott.

Egészséges recept

ANANÁSZOS TÚRÓ

Hozzávalók 4-6 személyre:

  • 250 g sovány túró
  • 1/2 ananász 250 ml tejszín
  • 4 evőkanál méz
  • 1 evőkanál mazsola
  • 1 evőkanál citromlé

Elkészítése

A túrót keverjük össze a mazsolával, a mézzel és a citromlével. Az ananászt vágjuk össze ujjnyi vastag szeletekre, hámozzuk meg, és távolítsuk el a kemény részeit. Ezután vágjuk fel egészen apró darabokra. A tejszínhabot verjük fel keményre, és az ananászdarabokkal együtt keverjük bele a túróba. Csészében tálaljuk.

587
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

120
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Login



Elfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!



Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]