8 leggyakoribb téma

A Füge, mint az édességek ízletes helyettesítője

732
HOZZÁSZÓLÁS:

Mintha az Ezeregyéjszaka meséiből érkezett volna, olyan keleties a mézédes füge. Élvezetéhez bizonyos „szakértelem” szükséges –  éppen túl édes volta miatt nem minden családban népszerű.

Mindemellett a szárított füge is tele van jótékony hatású tápanyagokkal, és egészséges csemege a főétkezések között. Egyetlen füge egész délelőttre vagy délutánra elűzi az éhségérzetet, táplálja az idegeket és az agy szöveteit, és segíthet a sikeres fogyókúránál is.

A füge a fügefa gyümölcse, Keletről származik, elvadulva egész Dél-Európában elterjedt, termesztik Spanyolországban, Portugáliában, Görögországban, Törökországban, Cipruson, Dél-Olaszországban és Dél-Franciaországban is. Hazánkban is sok kertben ültetik – A bőség miatt egész évben kapható az ízletes füge.

Füge, az édességek ízletes helyettesítője:

  • A lédús, édes füge az édességek, a cukorka, csokoládé, cukrászsütemények és más ínyencségek legjobb alternatívája. A füge ugyanolyan édes és finom, könnyen beszerezhető és nem hizlaló.
  • A füge az összes élelmiszer közül a leginkább alkalikus vegyhatású, ezért kiválóan alkalmas savanyú vegyhatású táplálékok semlegesítésére, például olyanok számára, akik csak „valamit” kapnak be a gyorsbüfében. Különösen savanyú tápláléknak számítanak a különböző húsok, kolbászok, tészták és édességek.

További jótékony hatása, hogy erős nyákkötő tulajdonsága miatt a füge enyhe székletlazító (hashajtó) hatású, és helyettesítheti a gyógyszertárban kapható hashajtókat.

A fügében lévő sok magvacska mint ballasztanyag tölti ki a beleket ⇒ Naponta elfogyasztott néhány füge többet segít a belek normális baktériumflórájának megtartásában, mint bármelyik patikai tabletta!

A fügével kapcsolatos két fontos gyógyító ötlet Ázsiából származik. Az egyik: az éretlen füge nedve elmulasztja a szemölcsöt. A másik: ha a friss fügét belemasszírozzák az érintett fogínybe, elmulasztja a fogfájást.

Feldolgozása:

A fügét gyorsan el kell fogyasztani, és nem szabad túl sokáig tárolni!

A friss füge megfelelő páratartalom mellett és alacsony hőmérsékleten (éppen 0 °C fölött) is legfeljebb 2 hétig áll el, megszárítva azonban sok hónapig eltartható!

732
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

5215
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]