8 leggyakoribb téma

Szilvás-diós savarin teljes kiőrlésű lisztből

601
HOZZÁSZÓLÁS:
Szilvás-diós savarin teljes kiőrlésű lisztből

Prep Time: 1 hour, 30 minutes

Cook Time: 1 hour, 40 minutes

Total Time: 3 hours

Fat per serving: 32 g

Carbs per serving: 68 g

Protein per serving: 11 g

Szilvás-diós savarin teljes kiőrlésű lisztből

Szilvás-diós savarin teljes kiőrlésű lisztből

Ingredients

  • 8 személyre
  • A tésztához:
  • 300 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 20 g élesztő
  • 1/8 l tej
  • 30 g cukornád-granulátum
  • 100 g vaj
  • 1 narancs
  • 1 kávéskanál őrölt vanília
  • 1 csipet só
  • 2 szoba-hőmérsékletű tojás
  • zsiradék és liszt a formához
  • A mázhoz:
  • 100 g méz
  • 2 evőkanál almalé
  • 2 evőkanál konyak
  • A töltelékhez:
  • 50 g mogyoró
  • 50 g dió
  • 100 g apró, fekete mazsola
  • 4 evőkanál almalé
  • 700 g szilva
  • 250 g tejszín
  • 50 g cukornád-granulátum

Instructions

  1. A lisztet egy tálba tesszük. A közepébe kis mélyedést vájunk. Az élesztőt szétmorzsoljuk és a mélyedésben 2 evőkanál tejjel, 1 kávéskanál cukornád-granulátummal és a mélyedés faláról vett kis liszttel addig kevergetjük, amíg fel nem oldódik. A kovászt letakarva, szobahőmérsékleten pihentetjük, amíg szemmel láthatóan meg nem kel.
  2. Közben felolvasztjuk a vajt a maradék tejben. A kovászt elkeverjük a többit liszttel. A narancsot megmossuk és megtöröljük. A héjának mintegy a felét lereszeljük. A másik felét vékonyra levágjuk, egész finomra vágjuk, a narancs levét kifacsarjuk, és a vagdalékkal együtt félretesszük a mázhoz. A vajt tejet, a maradék cukornád-granulátumot, a vaníliát, a sót, a reszelt narancshéjat és a tojásokat a tésztához adjuk. 5 percig kevergetjük az egészet, amíg hólyagot nem vet a tészta.
  3. Letakarva 45 percig kelesztjük, hogy a tészta duplájára dagadjon.
  4. Egy kuglófformát kizsírozunk, meglisztezünk. A tésztát beletöltjük, és további 15 percig kelesztjük.
  5. Hideg sütőbe tesszük, a középső rácsra, és °C-on ( légkeveréses sütő esetén 180 °C, 3-as gázfokozat) 40 percig sütjük.
  6. Közben a mázhoz a mézet narancshéjvagdalékkal, a narancslével, az almalével és a konyakkal állandóan kevergetve meglangyosítjuk, hogy egészen folyékony legyen.
  7. A tésztát kivesszük a sütőből, 10 percig még a formába hagyjuk. Tortára borítjuk, és fogpiszkálóval körös-körül többször megszurkáljuk. A mázat kávéskanállal a tésztára locsoljuk, hogy az egészet jól átitassa. hűlni hagyjuk.
  8. A diót és a mogyorót apróra vágjuk. A mazsolát az almalébe áztatjuk, amíg a tészta kihűl.
  9. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, feldaraboljuk. Összekeverjük a dióval és a mazsolával.
  10. A tejszínt felkeverjük, közben lassan hozzáadjuk a cukornád-granulátumot. A tejszínhabba belekeverjük a gyümölcsöt, és az egészet a tészta közepébe töltjük.
http://gyumolcsok.veganostra.hu/szilvas-dios-savarin-teljes-kiorlesu-lisztbol/
601
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

124
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Login



Elfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!



Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]