8 leggyakoribb téma

Univerzális gyümölcsünk, az alma

893
HOZZÁSZÓLÁS:

A szőlő mellett az alma az emberiség legrégebbi és legjelentősebb gyógyító hatással rendelkező tápláléka.

egeszseg-alma-agy-idegrenszer

Ezt a kőkorszakból ismert gyümölcsöt és annak fáját a perzsák, a görögök, a kelták, a rómaiak és szinte egész Európa őslakossága szent növényként tisztelte, amelynek jelentésében a szerelem, a termékenység, a halhatatlanság és a tisztaság fonódott össze.

Akárcsak a szőlő, az alma is jelentős szimbolikus értelemmel felruházott növény:

Minderről a mitológiák és a szent könyvek is bőséggel tudósítanak. Nem véletlen, hogy e két jelentős bibliai gyümölcsnek tulajdonítják a legnagyobb tisztító erőt – a táplálkozástudományban is.

Miképpen a szőlő nedűjében Dionüszosz marsi energiái szolgáltatják az erőforrásokat, úgy az almában a vénuszi lelkiség szelídsége van jelen.

Tradicionális gyógyhatások:

>>> A friss almalé rendszeres fogyasztása a szervezet tartós méregtelenítésének legkiválóbb eszköze, emellett a szépség- és fogyókúrák optimális összetevője.

>>> Az inzulinfelszabadulás csökkentésével stabilizálhatja a vércukorszintet, csillapíthatja az étvágyat, csökkentheti a vér koleszterinszintjét és a vérnyomást is. Ezek alapján mind a cukorbetegség, mind pedig a szív- és érrendszeri betegségek terápiájában alkalmazható.

Francia kísérletekben egy hónapon keresztül fogyasztott napi 3 db alma 80%-kal csökkentette az artériákat beszűkítő koleszterinszintet.

>>> A teljes alma fogyasztása sokkal jobban csökkenti az étvágyat, mint az almalé, ezért a fogyókúrákban inkább az egész gyümölcsöt fogyasszuk!

>>> Az alma húsában lévő pektin pusztítóan hat a vírusokra és a baktériumokra is, ezért betegségmegelőzés céljából is a teljes gyümölcsöt fogyasszuk!

>>> Gazdag C-vitaminban és bioflavonoidokban, a héja pedig értékes telítetlen zsírsavakat, magnéziumot, karotint és vasat tartalmaz.

>>> Több mint 3 ezer éve aszalják az almát sok más gyümölccsel együtt, ami vastartalmát – cukortartalmával együtt -jelentősen megnöveli, C-vitamin-tartalma azonban csökken. Házilag magunk is aszalhatunk almát, egyéb más gyümölccsel együtt, ha a vékonyra szeletelt gyümölcsöt deszkán, levegőn és napon, majd kemencében vagy sütőben szárítjuk.

>>> A gyermek- és csecsemőgyógyászatban az alma a hasmenés bevált gyógyszere, ugyanakkor székrekedésben a friss almaié fejti ki jótékony hatását.

>>> Ezt az  univerzális növényi gyógyszert a népi gyógyászatban fej- és fogfájásra is ajánlják, és a természetgyógyászokkal együtt rendszeres fogyasztásában szinte az egészség megőrzésének biztosítékát látják: „Naponta egy alma – az orvost távol tartja.”

893
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

10008
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]